16 Ağustos 2009 Pazar

FIRIN YAPMASI


EVET EPEYDİR BLOGUMA VAKİT AYIRAMIYORDUM.ARTIK GERÇEKTEN DÖNDÜM VE YEPYENİ TARİFLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.

FIRIN YAPMASI KİLİSE ÖZGÜ BİR YEMEK.ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞAN AMA İSTENİRSE YEMEK OLARAKDA TÜKETİLEBİLECEK BİR YEMEK.ANNEANNEM RAHMETLİ ENFES YAPARDI.BENDE YAPILIŞINI ONDAN ÖĞRENDİM.DİĞER KİLİS YEMEKLERİ GİBİ ÇOK YAYGIN DEĞİL AMA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

MALZEMELER

8 ÇAYBARDAĞI İNCE BULGUR
600 GRAM ORTA YAĞLI KIYMA
2-3 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 ADET SOĞAN
1,5 BARDAK ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON
1 TATLI KAŞIĞI KÜZBARA
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

YAPILIŞI
ÖNCELİKLE BULGURU GENİŞ BİR KABA ALALIM VE ÜZERİNE 2-3 BARDAK SOĞUK SU DÖKÜP KABARMASINI BEKLEYELİM.ZEYTİNYAĞINI İYİVE KIZDIRIP İÇİNE KÜÇÜK BİR PARÇA EKMEK ATALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.DAHA SONRA KIYMA,PATATES VE SOĞANI EKLEYİP ET KIYMA MAKİNASINDA BİR KERE ÇEKELİM.DAHA SONRA ZEYTİNYAĞI DIŞINDAKİ DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRIP BİR KERE DAHA MAKİNADAN GEÇİRELİM.ZEYTİNYAĞINI EKLEYELİM.VE GÜZELCE YOĞURALIM.PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ELİMİZDE YAPMA ŞEKLİ VERELİM.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.FIRINI EN YÜKSEK DERECEYE AYARLAYALIM İYİCE ISININCA YAPMALARI FIRINA SÜRELİM.ALTI VE ÜSTÜ KIZARINCA HEMEN ÇEKELİM.ILININCA SERVİS YAPALIM.

ÇOK BEREKETLİ BİR TARİF GÜNLERCE BUZDOLABINDA KALABİLİR.HİÇ BOZULMAZ YALNIZ PİŞİRİRKEN KURUTMAMAYA DİKKAT ETMELİSİNİZ.
AFİYET OLSUN


3 yorum:

  1. canım benim siz kilisliler veya antakyalılar gibi her evde kıymamakinası yok ama biz bu sölediklerini yogurarak yapsakta olur sanırım :)))sanki içli köftenin fırınlanmış hali gibi ama yfak bir soru daha küzbara koymasak olurmu? annanenizinda mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  2. tabi canım küzbara(kişniş)olmazsa olmaz değil koymasanızda olur.elde yoğursanızda olurda çok yorulursunuz.bayağı bir uğraşmanız lazım çünkü iyice kaynaşmazsa yarılabilir.ama mutfak robotu ile çekebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Canım harika bir tarif ramazanda değişik tarifler ararken tamda karşıma çıktı elerine sağlık..

    YanıtlaSil